7 najčítanejších článkov za posledný rok, ktoré sa vám oplatí prečítať ešte raz

7 najčítanejších článkov za posledný rok, ktoré sa vám oplatí prečítať ešte raz
Minulý rok sme pre vás napísali nový článok v priemere každých 10 dní. Mnohé z nich patria doteraz k najčítanejším na našom blogu. Ľudia ich hodnotia ako užitočné a pomáhajú im ušetriť peniaze. Chcem poradiť

Je to tak. Vždy keď píšem nový článok ja alebo moji kolegovia, tak je hlavným zámerom poskytnúť informácie, ktoré vám pomôžu:

  • znížiť poplatky na finančných produktoch,
  • lepšie zhodnotiť finančné rezervy,
  • nastaviť finančné produkty tak, aby ste ich využívali maximálne efektívne.

A predsa len niektoré články sa ľuďom páčili viac ako ostatné. Viac na nich klikali a viac ich aj zdieľali.

Aj keď už dokázali pomôcť mnohým ľuďom, tak bola by škoda, ak by som ich nechal zapadnúť prachom.

Toto je výber toho najlepšieho z minulého roka - 7 najčítanejších článkov na našom blogu, ktoré sa oplatí prečítať ešte raz.

1. Ktoré poisťovne ponúkajú najlepšie životné poistenie?

Ako vyzerá vaše životné poistenie? Platíte a už ste zabudli, čo vlastne máte poistené? Väčšina ľudí si nepamätá, čo má vo svojej životnej poistke a už vôbec neriešia to, či to, čo majú, je pre nich naozaj to najlepšie.

Najlepšie životné poistenie, ktoré je najlepšie pre každého, podľa mňa neexistuje. Pre každého môže byť vhodné niečo iné. To isté platí aj pre vás. Okrem ceny je dôležité aj to, ako je poistenie nastavené, aby ste platili len za to, čo je naozaj nevyhnutné vo vašej situácii.

Ide skôr o nejaký prienik kvality a ceny a napasovanie na vašu situáciu.

Čo nájdete v tomto článku? Ako postupovať pri výbere životného poistenia, ktoré poisťovne ponúkajú životné poistenia a ako si môžete preveriť existujúce zmluvy.

Prečítajte si tento článok a získajte iný pohľad na životné poistenie.

2. Prečo vás investovanie cez životnú poistku oberá o peniaze?

Životné poistenie slúži v prvom rade na poistenie. Mnoho ľudí však používa životnú poistku ako sporiaci produkt.

Sporenie cez životné poistenie je drahé a netransparentné. Je tam kopec zbytočných a skrytých poplatkov. Na to ste už možno prišli aj sami.

Používate na sporenie životné poistenie? Ak áno, tak sa pripravte na to, že sa vám článok nebude páčiť.

Prečítajte si aké poplatky platíte v životnej poistke, ak ju používate na sporenie. A prečítajte si aj to, ktoré produkty sú na investovanie omnoho vhodnejšie.

Stiahnite si zdarma E-BOOK: 7 tipov ako ušetriť na finančných produktoch

3. Ako si môžete znížiť úrok na existujúcej hypotéke

Úroky na nových hypotékach sú omnoho nižšie ako tie, ktoré sú na hypotékach z minulosti. Ak máte hypotéku z roku 2017 a skôr, tak je veľká šanca, že máte vyšší úrok, ako je možné získať teraz.

Nie je úplne jedno, koľko za hypotéku platíte. Aj malý rozdiel v úroku môže spôsobiť zníženie splátky o niekoľko desiatok EUR.

O koľko by ste mohli znížiť mesačnú splátku na svojej hypotéke? Kliknite na odkaz a pozrite si ako postupovať pri znížení úroku na svojej hypotéke.

4. Ako splatiť 30 ročnú hypotéku už za 20 rokov

Čím dlhšie hypotéku splácate, tým viac ju preplatíte na úrokoch. Čím je dlhšia splatnosť, tým je nižšia mesačná splátka. Pri nižšej mesačnej splátke je menšie riziko, že ju nebude môcť splácať.

Ako dosiahnuť to, že budete mať nízku splátku hypotéky a zároveň ju môžete splatiť o 10 rokov skôr? Okrem skrátenia ušetríte na úroku, kde sa môžete dostať na preplatenie podobné 20 ročnej hypotéke.

Samozrejme nie je to len tak, ale je to možné. Ako sa dopracovať k nízkej splátke a skráteniu splácania o 10 rokov? Inšpirujte sa v článku môjho kolegu Denisa staníka a nájdite si cestu k skráteniu svojej hypotéky.




5. Kde investujú finanční poradcovia a čo odporúčajú svojim klientom?

Je dobré vedieť, kde investuje váš poradca svoje vlastné peniaze. Ešte lepšie je, ak má výsledky, ktoré sa vám páčia. 

Naopak, nemusí to byť však pravidlom, ak máte poradcu, ktorý nevie zhodnotiť svoje vlastné peniaze alebo neinvestuje vôbec, môže to byť rizikové aj pre vaše vlastné peniaze.

Tento článok patril k úspešným asi preto, že odkrýva moje vlastné investície z minulosti a ľudia mali možnosť nakuknúť do "kuchyne" finančného sprostredkovateľa. Pre niektorých bol inšpiráciou, pre niektorých provokáciou a niektorí ľudia sa požadovali ďalších informácii.

Ak ste náhodou tento článok prehliadli, tak teraz máte druhú šancu prečítať si ako zhodnocujem svoje peniaze ja ako finančný sprostredkovateľ.

6. Chcete zarobiť viac ako ponúkajú termínované vklady?

Úroky na termínovaných vkladoch lámu historické minimá. Trvá to už dlhšie obdobie. Žiadne iné bankové produkty neponúkajú lepší výnos.

Ak chcete zarobiť viac, tak musíte opustiť termínované vklady. V tomto článku som ukázal možné alternatívy, kde sa dá investovať na obdobie 3 alebo 5 rokov.

Tých možnosti je samozrejme viac a v tomto článku nájdete zopár z nich. Kliknite na odkaz a prečítajte si, kde môžete zarobiť viac ako v termínovaných vkladoch.

7. Stavebné sporenie v roku 2018 - nečakajte žiadne zázraky

O stavebnom sporení sa píše a hovorí každý rok už viac ako 2 desaťročia. Na začiatku to bolo fantastické, potom to bolo chvíľu veľmi dobré, nejaké obdobie obstojné a v poslednom čase to ľudia hodnotia ako "žiadna sláva to nie je".

Je to realita. Stavebné sporenie je čím ďalej, tým menej zaujímavé a keď prejdú plánované zmeny, ktoré v minulom roku ešte neboli známe, tak to bude s ním ešte horšie.

Komu sa stavebné sporenie oplatí, komu sa stavebné sporenie neoplatí a kde môžete zarobiť viac ako v stavebnom sporení? Aj o tom si môžete prečítať v tomto článku o stavebnom sporení. Žiadne zázračné recepty tam nenájdete. Nájdete tam iba realitu.

Ak chcete získať ďalšie informácie, tak mi napíšte. Pevne verím, že vám zodpoviem na všetky vaše otázky.




Napíšte mi, čo pre Vás môžem spraviť a ako Vám môžem pomôcť.

Mgr. Jaroslav Ilek - expertnafinancie.sk

Mgr. Jaroslav Ilek

Som zakladateľom tohto webu a regionálnym riaditeľom v spoločnosti Swiss Life Select Slovensko. Pomáham ľuďom pri zhodnocovaní a ochrane ich majetku. Som človek z praxe. Aktívne sa starám o viac ako 100 klientov. Píšem o financiách, investovaní a efektívnom využívaní finančných produktov. Vediem tím finančných poradcov, pre ktorých som mentorom, koučom a občas aj bútľavou vŕbou.

jaroslav.ilek@swisslifeselect.sk    0911 857 221