V čom sú výhody úrazového a rizikového ŽP

V čom sú výhody úrazového a rizikového ŽP
Časy, keď ste si museli povinne v poistení šetriť, sa postupne stávajú minulosťou. Dnešné poisťovne ponúkajú samostatné úrazové a rizikové životné poistenia, kde si nemusíte šetriť so zbytočnými poplatkami. Chcem poradiť

Samostatné úrazové poistenie

V minulosti ponúkali poisťovne úrazové poistenie hlavne ako doplnok k základnému životnému poisteniu. Čoraz viac poisťovní však už umožňuje uzatvoriť si poistenie bez drahej šetriacej zložky ako samostatné úrazové poistenie.

Môžete si tam dojednať všetky dostupné pripoistenia okrem poistenia dožitia a poistenia pre prípad smrti. Najčastejšie pripoistenia v úrazovom poistení sú tieto:

  • Trvalé invalidita následkom úrazu
  • Smrť následkom úrazu
  • Kritické choroby
  • Zlomeniny a popáleniny
  • Hospitalizácia (nemocničné odškodné)
  • Chirurgický zákrok
  • Pracovná neschopnosť (denné odškodné)

Môžete sa stretnúť aj s ďalšími pripoisteniami, ale zväčša ide len o iné názvy tých istých pripoistení alebo rôzne kombinácie a alternatívy spomenutých pripoistení. Vždy si vyberajte len tie pripoistenia, ktoré naozaj potrebujete.

Poistné sumy si nastavujte na také sumy, ktoré sú prispôsobené Vašim výdajom, dlhom, životnej situácii a úspor. Viac o nastavení životného poistenia a o stanovení výšky poistných súm píšem v článku "Ako na životné poistenie, aby slúžilo aj vám a nie iba poisťovni".

Rizikové životné poistenie patrí k najvýhodnejším

Rizikové životné poistenie (RŽP) poskytuje v prvom rade krytie pre prípad smrti bez povinnej sporiacej zložky. K základnému poisteniu je možné dojednať akékoľvek pripoistenia vrátane poistenia pre prípad úmrtia z akéhokoľvek dôvodu. RŽP však neposkytujú všetky poisťovne, ale už ich je pomerne dosť na to, aby bolo z čoho vyberať.

Každopádne RŽP považujem momentálne pre väčšinu ľudí za najlepšiu možnosť ako sa kvalitne poistiť. Môžete si v ňom poistiť čokoľvek, nemusíte si povinne draho šetriť, je veľmi flexibilné a celú rodinu poistíte na 1 zmluve. Okrem toho je obyčajne finančne výhodnejšie ako iné typy životných poistení.


Zaujíma Vás ako si môžete kvalitne nastaviť životné poistenie a platiť za neho čo najmenej? Ak chcete využiť konzultáciu, tak vyplňte formulár pod článkom alebo mi priamo zavolajte.

Chcete poradiť s poistením?
NAPÍŠTE MI.

Mgr. Jaroslav Ilek - expertnafinancie.sk

Mgr. Jaroslav Ilek

Som zakladateľom tohto webu a regionálnym riaditeľom v spoločnosti Swiss Life Select Slovensko. Pomáham ľuďom pri zhodnocovaní a ochrane ich majetku. Som človek z praxe. Aktívne sa starám o viac ako 100 klientov. Píšem o financiách, investovaní a efektívnom využívaní finančných produktov. Vediem tím finančných poradcov, pre ktorých som mentorom, koučom a občas aj bútľavou vŕbou.

jaroslav.ilek@swisslifeselect.sk    0911 857 221