Porovnanie hypoték pre mladých

Porovnanie hypoték pre mladých
Vďaka porovnaniu hypoték pre mladých si môžete vybrať takú hypotéku, na ktorej nebudete banke platiť nič navyše. Hypotéky so štátnym príspevkom poskytuje na Slovensku väčšina bánk. Každá z nich má však iné podmienky. Základom pre kvalitné porovnanie sú ponuky zo všetkých bánk. Pozrite si konkrétny príklad, v ktorom porovnávam hypotéku pre mladých. Chcem poradiť

Každé porovnanie hypoték pre mladých je individuálne

Žiadne porovnanie hypoték pre mladých sa nedá zovšeobecniť tak, aby platilo pre každého človeka. Banky pri každom žiadateľovi zohľadňujú viacero parametrov.

O tom, aké podmienky na hypotéke získate, rozhodujú aj také parametre ako vek, zamestnanie, výška príjmu, vzdelanie, rodinný stav, výška úveru, hodnota nehnuteľnosti, lokalita nehnuteľnosti, existujúce záväzky (splátky úverov, ručenie a pod.) a v niektorých prípadoch aj mnohé drobnosti.

Vo viacerých bankách o konečných podmienkach na hypotéke pre mladých rozhodujú aj schválené výnimky, o ktoré požiadate, ak si ich máte cez koho vybaviť.

Ako vyzerá konkrétne porovnanie hypoték pre mladých

Takto vyzerá jednoduché porovnanie hypoték pre mladých, ktoré som robil minulý mesiac pre konkrétneho klienta. Ide o financovanie kúpy nehnuteľnosti v Bratislave a 100% financovanie cez hypotéku.

V tomto prípade vyhráva VUB, ktorá okrem iného poskytuje zvýhodnenie na hypotekárnu časť -1% nielen na 50.000 €, ale na sumu do 70% z hodnoty nehnuteľnosti. Je to tak trošku rarita na trhu spolu ešte s jednou bankou, ktorá to má nastavené podobne. No aj bez toho, by to vyšlo celkom dobre.

Úplne iná situácia by bola v prípade, ak by išlo o 90% financovanie alebo ešte menej. Je veľmi pravdepodobné, že poradie bánk by vyzeralo úplne ináč.

Ktoré banky hypotéku pre mladých neposkytujú

Hypotéku pre mladých neposkytujú na Slovensku všetky hypotekárne banky. V mBank, Oberbank a Poštovej banke ich budete hľadať zbytočne. Hypotéky pre mladých v ponuke nemajú, takže ich z porovnania hypoték môžete rovno vynechať.

Stiahnite si zdarma E-BOOK: 7 tipov ako ušetriť na finančných produktoch

Ako postupovať pri výbere hypotéky pre mladých

Jednoduchosť je na mieste. V prvom rade je podstatné banke zaplatiť čo najmenej na úrokoch a sprievodných poplatkoch. Taktiež podstatné sú podmienky na získanie ponúkaného úroku.

Podľa toho si vyberá banku na hypotéku pre mladých väčšina ľudí. A s týmto postojom súhlasím. Ak máte platiť hypotéku niekoľko desaťročí, tak aj rozdiel 20 € mesačne spraví naozaj veľa.

Pri finančne rovnakých alebo podobných ponukách už rozhodujú detaily, častokrát veľmi podstatné, ako dostupnosť pobočiek, sieť automatov, prístup zamestnancov a služby banky navyše.

Nech si zvolíte akékoľvek kritéria, tak postup pri výbere vhodnej hypotéky pre mladých, môžem zhrnúť do troch bodov:

  • vypracovanie ponúk zo všetkých bánk,
  • porovnanie a vyhodnotenie ponúk,
  • výber podľa zvolených kritérií.

Ak ste si už našli svoju budúcu nehnuteľnosť a pri hypotéke ste už v tomto štádiu, tak máte veľký kus roboty za sebou.


V prípade, že máte výber hypotéky pre mladých ešte pred sebou a chcete sa uistiť, že si vyberiete naozaj to najlepšie, tak môžete osloviť finančného sprostredkovateľa.

Pomôže vám s vypracovaním ponúk, porovnaním hypoték pre mladých a výberom podľa vami zadaných kritérií. Okrem toho vám môže vybaviť výnimky navyše, vďaka ktorým na hypotéke pre mladých ušetríte ešte viac.

Pre viac informácii a výber vhodného produktu na sporenie alebo investovanie kontaktujte svojho finančného sprostredkovateľa.

Chcete poradiť s hypotékou?
NAPÍŠTE MI.

Mgr. Jaroslav Ilek - expertnafinancie.sk

Mgr. Jaroslav Ilek

Som zakladateľom tohto webu a regionálnym riaditeľom v spoločnosti Swiss Life Select Slovensko. Pomáham ľuďom pri zhodnocovaní a ochrane ich majetku. Som človek z praxe. Aktívne sa starám o viac ako 100 klientov. Píšem o financiách, investovaní a efektívnom využívaní finančných produktov. Vediem tím finančných poradcov, pre ktorých som mentorom, koučom a občas aj bútľavou vŕbou.

jaroslav.ilek@swisslifeselect.sk    0911 857 221