Aplikácia FiLiP – Financial Life Planner

Aplikácia FiLiP – Financial Life Planner
Swiss Life Select Slovensko spustilo túto aplikáciu v pilotnom režime v roku 2020. Už teraz ponúka veľmi veľa funkcionalít, ktoré pomáhajú klientom pri manažovaní osobných financií a ponúkajú dokonalý prehľad o ich majetku. A nielen to. Nájdete tam toho oveľa viac. Chcem poradiť

V prvom rade ide o prehľad na jednom mieste. Spomeniem tie najdôležitejšie časti a funkcie a vložím tam obrázky z reálneho účtu kvôli lepšej predstave. Niektoré veci som z obrázkov kvôli anonymite musel vymazať

Aby som nezabudol. Do aplikácie sa môžete dostať cez tento odkaz https://portalsk.fincentrum.com/login a prihlasujete sa svojim emailom. Ak ste svoje heslo zabudli, tak dajte zabudnuté heslo. Ak ste si ešte aplikáciu FiLiP neaktivovali, tak sa môžete prekliknúť cez email, ktorý vám poslal váš poradca zo Swiss Life Select Slovensko.

A teraz prejdem aspoň základné časti aplikácie, ktoré môžu byť pre vás užitočné už teraz.

Prehľad majetku

Hneď na úvodnej obrazovke uvidíte prehľad svojho majetku a svojich záväzkov. Nájdete tam svoje investície, nehnuteľnosti, bankové účty a takisto úvery na strane pasív.

Zdroj: aplikácia FiLiP (Swiss Life Select Slovenko, a.s.)

Investície

Táto aplikácia je priamo napojená na investičné účty našich klientov. Vďaka tomu nájdete vo FiLiPovi prehľad všetkých vašich investícií na jednom mieste.

Momentálne sú prepojené investičné účty spoločností European Investment Centre, Conseq Investment Management, IAD Investments, Amundi a Prvá penzijná. Na jeseň tam pribudne aj produkt ETF Constellations, ktorý sme spustili v spolupráci so spoločnosťou BlackRock na aktívnu správu ETF fondov.

Vidíte tam aktuálny stav, zhodnotenie, grafy a keď chcete, tak si môžete pozrieť kopec ďalších detailov. Takto vyzerá základný prehľad.


Zdroj: aplikácia FiLiP (Swiss Life Select Slovenko, a.s.)

Samozrejme na ďalšie informácie sa môžete preklikať cez časti, ktoré sa nedostali na obrázok.

Investičné účty od iných ako vymenovaných inštitúcií si viete pridať manuálne a budú sa tam zobrazovať v celkovom prehľade. Aktuálne hodnoty sa nebudú aktualizovať automaticky, ale môžete si ich aktualizovať manuálne raz za čas podľa vlastného uváženia.

Bankové účty

Smernica PSD2 umožnila tretím stranám pripojenie na bankové účty. Do tejto aplikácie si viete prepojiť svoje bankové účty. Ak ich máte viac, tak tu sa vám zobrazia prehľadne na jednom mieste.

Aplikácia FiLiP je pripravená na prepojenie s akoukoľvek bankou. Bohužiaľ slovenské banky ešte pripravené nie sú. Teda niektoré áno, ale nie všetky. Tie najväčšie banky, ako je Slovenská sporiteľňa, Tatra banka a VÚB banka tam nájdete. A nájdete tam aj niekoľko ďalších menších bánk.

Stiahnite si zdarma E-BOOK: 7 tipov ako ušetriť na finančných produktoch

Dlhodobý majetok

Ide o nehnuteľnosti, autá, cennosti a iný majetok. Pridávate si ich tam manuálne a môžete si ich prepojiť s konkrétnymi finančnými produktmi. Napr. nehnuteľnosť si môžete prepojiť so svojou hypotékou. Je to celkom praktické.

Takto vyzerá základný prehľad.

FiLiP - prehľad dlhodobého majetku
Zdroj: aplikácia FiLiP (Swiss Life Select Slovenko, a.s.)

Po kliknutí na riadok sa prekliknete ďalej, kde si môžete, ale nemusíte, doplniť obrovské množstvo ďalších detailov a dokumentov.

Elektronický šanón

Možno máte doma zmluvy a rôzne dokumenty k finančným produktom, nehnuteľnostiam a rôznym platbám v jednom šanóne. Predchodcom tejto aplikácie bol iný systém, ktorý sa volal Môj šanón.

Všetko to, čo bolo v ňom dobré, sa zachovalo a pridali sa funkcie navyše. Vďaka FiLiPovi máte optický archív v elektronickej podobe vždy so sebou. Aj keď sa presťahujete, tak máte istotu, že sa vám nič nestratí.

Zmluvy sú rozdelené do produktových skupín – poistenie, úvery, dôchodok, investície a ostatné. Nižšie nájdete ukážku napr. pre poistné zmluvy. Toto je základný prehľad a viete sa samozrejme dostať až do detailu, kde nájdete dokumenty ku zmluvám a detailné informácie o zmluvách.

FiLiP - prehľad poistných zmlúv
Zdroj: aplikácia FiLiP (Swiss Life Select Slovenko, a.s.)

Ciele

Súčasťou systému je vlastné zadefinovanie si svojich cieľov (kúpa bytu, peniaze na vzdelanie detí, kapitál na dôchodok a pod.). Môžete si ich pridávať sami alebo vám ich nahodí váš poradca. Verím, že v dohľadnej dobe, bude možné prepojiť ciele s finančnými produktmi a nájdete tam aj aktuálny stav plnenia cieľa.

Elektronický podpis

Cez túto aplikáciu môžete elektronicky podpisovať mnohé dokumenty, ktoré vám pripraví váš poradca. Pre vás to znamená menej papierov a viac času pre seba a rodinu.

Aplikáciu FiLiP spoločnosť Swiss Life Select neustále vyvíja a vylepšuje. Postupne tam budú pribúdať ďalšie praktické veci a zjednodušenie. Verím tomu, že vám pomôže pri budovaní a správe svojho osobného majetku.

V prípade akýchkoľvek otázok mi píšte alebo volajte. Buď vám pomôžem ja osobne alebo niekto z mojich kolegov.

Napíšte mi, čo pre Vás môžem spraviť a ako Vám môžem pomôcť.

Mgr. Jaroslav Ilek - expertnafinancie.sk

Mgr. Jaroslav Ilek

Som zakladateľom tohto webu a regionálnym riaditeľom v spoločnosti Swiss Life Select Slovensko. Pomáham ľuďom pri zhodnocovaní a ochrane ich majetku. Som človek z praxe. Aktívne sa starám o viac ako 100 klientov. Píšem o financiách, investovaní a efektívnom využívaní finančných produktov. Vediem tím finančných poradcov, pre ktorých som mentorom, koučom a občas aj bútľavou vŕbou.

jaroslav.ilek@swisslifeselect.sk    0911 857 221