Ako ušetriť na hypotéke pre mladých niekoľko tisíc eur

Ako ušetriť na hypotéke pre mladých niekoľko tisíc eur
Hypotéka pre mladých je vo väčšine prípadov výhodnejšia ako hypotéka bez štátneho príspevku. To je jasné každému. V tomto článku ponúkam ešte zopár inšpirácií navyše, vďaka ktorým môžete na hypotéke pre mladých ušetriť ešte viac. Chcem poradiť

Banky pri hypotékach pre mladých účtujú štátny príspevok rôznymi spôsobmi, čo sa prejavuje na zložení anuitných splátok a zostatku istiny hypotéky. Práve preto pri prepočtoch uvádzam čísla ešte pred uplatnením štátneho príspevku pre mladých (ŠPM). Ten hypotéky zvýhodňuje, ale nie rovnako v každej banke.

Čím nižší úrok, tým menej preplatíte

Toto je jednoduchá matematika. Nižší úrok znamená nižšie preplatenie. Nie je tu čo riešiť. Vyberte si takú hypotéku pre mladých, kde máte čo najnižší úrok. Samozrejme zohľadnite aj všetky poplatky, ktoré súvisia s hypotékou pre mladých (poplatok za schválenie úveru, poplatok za vedenie osobného účtu, povinné poistenia, poplatok za mimoriadne splátky tej časti, ktorá je bez ŠPM a pod.).

Kratšia doba splatnosti na hypotéke pre mladých

Čím kratšie budete hypotéku pre mladých splácať, tým menej ju preplatíte na úrokoch. S kratšou dobou splatnosti však narastá aj mesačná splátka, ktorú musíte banke splácať každý mesiac.



Stiahnite si zdarma E-BOOK: 7 tipov ako ušetriť na finančných produktoch

Mimoriadne splátky hypotéky pre mladých

Ak máte hypotéku pre mladých s dlhšou alebo maximálnou dobou splatnosti, tak na úroku zaplatíte viac. Ak chcete celkové preplatenie znížiť a viete si mesačne odložiť peniaze navyše, tak vďaka mimoriadnym splátkam ušetríte na preplatení hypotéky pre mladých.

Predčasné splatenie hypotéky pre mladých

Pri predčasnom splatení istiny hypotéky môžete ušetriť tiež kopec peňazí na úrokoch. Čím skôr hypotéku splatíte, tým viac môžete ušetriť. Ak máte k dispozícii finančné prostriedky vo výške zostatku istiny hypotéky pre mladých, tak ju môžete splatiť celú naraz.

Ak chcete na hypotéke pre mladých čo najviac ušetriť, tak si spravte prehľad hypoték zo všetkých bánk na trhu a vyberte si takú hypotéku, ktorá vám najviac vyhovuje. Ak už hypotéku máte, tak si vyberte najvhodnejší spôsob, ktorý vám zníži celkové preplatenie.


Ak sa s hypotékou pre mladých nechcete trápiť sami, tak oslovte svojho finančného sprostredkovateľa, ktorý vám ušetrí čas, vybojuje lepšie podmienky a nájde spôsob ako ušetriť na preplatení, aby ste banke zaplatili čo najmenej.

Chcete poradiť s hypotékou?
NAPÍŠTE MI.

Mgr. Jaroslav Ilek - expertnafinancie.sk

Mgr. Jaroslav Ilek

Som zakladateľom tohto webu a regionálnym riaditeľom v spoločnosti Swiss Life Select Slovensko. Pomáham ľuďom pri zhodnocovaní a ochrane ich majetku. Som človek z praxe. Aktívne sa starám o viac ako 100 klientov. Píšem o financiách, investovaní a efektívnom využívaní finančných produktov. Vediem tím finančných poradcov, pre ktorých som mentorom, koučom a občas aj bútľavou vŕbou.

jaroslav.ilek@swisslifeselect.sk    0911 857 221