C-QUADRAT ARTS Total Return Bond zarába dlhodobo viac ako 5% p.a.

C-QUADRAT ARTS Total Return Bond zarába dlhodobo viac ako 5% p.a.
Spoločnosť C-QUADRAT priniesla tento rok na slovenský trh fond C-QUADRAT ARTS Total Return Bond. Aktívna správa tohto fondu zabezpečuje pomerne nízke výkyvy a zároveň výnos od vzniku viac ako 5% p.a. Chcem poradiť

C-QUADRAT na Slovenku ponúka viacero fondov so stratégiou celkovej návratnosti (Total Return), ktorá sa ocitá v názve každého z nich. Pozná ich takmer celý slovenský trh – klienti, poradcovia, poisťovne aj privátni bankári.

C-QUADRAT ARTS Total Return Bond k nim pribudol len pred nedávnom, ale aj tak je hoden toho, aby si zaslúžil samostatný článok.

Aké výsledky dosahuje Total Return Bond

Tento fond nie je žiaden nováčik. Funguje už viac ako 14 rokov. Zažil si dobré časy a zažil si aj viaceré krízy. Môžem pokojne povedať, že sa mu vedie celkom dobre. Počas celej svoje existencie skončil 2 roky v mínuse a až 12 rokov v pluse. Priemerný výnos k dnešnému dňu je 5,02% p.a. od jeho vzniku.

Na obrázku nižšie si môžete pozrieť výnosy za každý jeden rok jeho existencie.


Zdroj: www.c-quadrat.com

V čom spočíva tajomstvo úspechu tohto fondu

Dobré výsledky za niekoľko rokov môžu byť o náhode. Dobré výsledky za 14 rokov a to aj napriek krízam už asi o náhode nebudú.

C-QUADRAT Total Return Bond využíva čisto technický obchodný systém, ktorý absolútne eliminuje ľudské emócie. Cieľom fondu je dosahovať maximálny výnos v akejkoľvek fáze trhu s využitím stratégie celkovej návratnosti.

Plne automatizovaný obchodný program sa zameriava na krátkodobé a strednodobé trendy. Keď to mám napísať jednoducho, tak investuje do toho, čo momentálne rastie a má potenciál ešte nejaké obdobie rásť. Naopak to, čo už zarobilo alebo má potenciál klesnúť, fond odpredáva.

Toto sú napr. najlepšie pozície za posledných 6 mesiacov.

Zdroj: www.c-quadrat.com

Ako si môžete všimnúť vyššie, tak fond investuje do iných podielových fondov nakoľko C-QUADRAT Total Return Bond je fond fondov. Obchodný systém monitoruje viac ako 1.000 dlhopisových fondov a investuje do tých, kde to má potenciál rásť alebo neklesať.

Fond využíva všetky druhy dlhopisových fondov. Môžete tam nájsť štátne dlhopisové fondy, podnikové dlhopisové fondy, fondy inflačne indexovaných dlhopisov, vysoko úročené investičné fondy a taktiež investičné fondy rozvíjajúcich sa krajín. Aj vďaka tomu môže dosahovať svoje výsledky.

Stiahnite si zdarma E-BOOK: 7 tipov ako ušetriť na finančných produktoch

Technické parametre fondu C-QUADRAT Total Return Bond

  • Objem fondu – 103.410.000 €
  • Volatilita – 3,81% (čím je toto číslo nižšie, tým má fond menšie výkyvy hodnoty podielu)
  • Investičná spoločnosť – Ampega Investment GmbH
  • Portfólio manažér – C-QUADRAT Wealth Management GmbH
  • Depozitár fondu - Raiffeisen Bank International AG
  • Kód ISIN - AT0000A08ET0 (je to niečo ako rodné číslo fondu a je jedinečný pre každý fond)
  • Vstupný poplatok – 0 až 5% (O výške vstupného poplatku rozhoduje vo väčšie prípadoch distribučná sieť. Najviac získate vtedy, ak si nájdete poradcu, ktorý má v kompetencii dávať zľavy na vstupné poplatky. Rozumný vstupný poplatok by nemal pri tomto fonde presiahnuť 3%, ideálne ak je to ešte menej.)
  • Poplatok za správu - 1,10 % p.a. + 10 % odmena za výkon pri novej najvyššej hodnote (v uvádzanom výnose je tento poplatok už zahrnutý)

Všetky údaje sú aktuálne k dátumu 13.12.2017.

Na čo je vhodný C-QUADRAT ARTS Total Return Bond

Tento fond môže mať pomerne široké uplatnenie. Je vhodný pre ľudí, ktorí majú radi stabilitu a chcú dosahovať vyšší výnos ako ponúkajú bankové produkty v dnešnej dobe.

Je vhodný na jednorazové investovanie na obdobie viac ako 3 roky. Aj pri trojročnom investičnom horizonte môže nastať situácia, že na získanie požadovaného výnosu budete musieť predĺžiť investičný horizont.

Je vhodný aj na konzervatívne pravidelné investovanie u ľudí, pre ktorých je podstatnejšia stabilita hodnoty investície ako naháňanie vyššieho výnosu.

Každopádne si tento fond môže nájsť miesto v portfóliu ako element, ktorý vytvára stabilitu a znižuje výkyvy hodnoty investície.

Od vzniku tento fond zarába viac ako 5% p.a. Koľko bude C-QUADRAT ARTS Total Return Bond zarábať v budúcnosti? Na toto vám nikto nedá presnú odpoveď. Dlhodobý výnos bude pravdepodobne prevyšovať výnosy na bankových produktoch.

Môže sa pokojne pohybovať v rozmedzí od 2 do 4% p.a., ak sa na neho pozeráme z dlhodobého hľadiska.


Výber a nastavenie svojej investície konzultujte so svojim finančným sprostredkovateľom. Výber vhodných fondov a celkové nastavenie investície je základom pre dosiahnutie požadovaného výnosu.

Chcete poradiť s investovaním?
NAPÍŠTE MI.

Mgr. Jaroslav Ilek - expertnafinancie.sk

Mgr. Jaroslav Ilek

Som zakladateľom tohto webu a regionálnym riaditeľom v spoločnosti Swiss Life Select Slovensko. Pomáham ľuďom pri zhodnocovaní a ochrane ich majetku. Som človek z praxe. Aktívne sa starám o viac ako 100 klientov. Píšem o financiách, investovaní a efektívnom využívaní finančných produktov. Vediem tím finančných poradcov, pre ktorých som mentorom, koučom a občas aj bútľavou vŕbou.

jaroslav.ilek@swisslifeselect.sk    0911 857 221