Prečo si Slováci nepoisťujú to, čo im je najdrahšie?

Prečo si Slováci nepoisťujú to, čo im je najdrahšie?
Prieskumy hovoria jasne. Slováci si vážia svoj majetok viac ako seba samého alebo svoje zdravie. To je fakt. K tomu všetkému sa z aktuálneho diania dozvedáme, že poistenie majetku bude drahšie. No bude to v skutočnosti tak? Budeme si platiť za to, čo je pre nás dôležité viac? Chcem poradiť

Pravdepodobne ÁNO

No rovnako ako pri poistení osôb je tu však niekoľko situácii, kde je dôležité zvýšiť pozornosť. Napríklad nastane situácia, kde už sa nebudete môcť vrátiť do svojho domu, bytu, lebo susedia nevypli plyn, nastal skrat elektrických rozvodov alebo jednoducho ... čokoľvek.

V takejto situácii už väčšinou človek nemá na výber a  je správny čas riešiť čo ďalej.  Jedna z možností je, že príde niekto a dá Vám možnosť začať odznova. No má to jedinú jednoduchú podmienku. Stačí byť poistený. Úprimne, kto by to nebral?! A väčšina z nás, to má takto zariadené. Aspoň si to myslíme.

Čo urobiť aby to bolo v poriadku?

Je to jednoduché a nebude Vás to stáť viac ako 1 hodinu z vášho času. Vyhľadajte poradcu, ktorý má skúsenosti s týmto poistením, prejde si s Vami rozlohu Vášho bytu alebo domu, prepočítate hodnotu vašej domácnosti, priľahlých oblasti a máte to.

Príklad

Vlastním byt , ktorý má hodnotu 100 000 Eur. V domácnosti mám spotrebiče, oblečenie a pre mňa cenné veci v hodnote 30 000 Eur. Som teda poistený na sumu 130 000 Euro a platím 95 Euro ročne. To znamená, že ročne platím 0,07%  z ceny bytu a hodnoty domácnosti pre prípad, že sa stane niečo nepredvídateľné.

A ak tá situácia nastane, domov mi síce nikto nevráti, no poskytne mi pomocnú ruku a ja si môžem v kľude a bez stresu zariadiť nový, možno ešte lepší domov.

Príklad cien ročného poistného za nehnuteľnosť aj domácnosť:


Tip
: Ak ste poistení, pozrite si poistnú sumu na ktorú máte poistenú nehnuteľnosť. V súčasnosti sú ceny nehnuteľností vysoko a tomu by mala byť prispôsobená aj vaša poistná suma. V opačnom prípade sa vystavujete nebezpečiu podpoistenia  a vďaka vysokým cenám nehnuteľností je možné, že ste chránení ešte na nižšiu sumu akú máte v zmluve.

Patrik Kunzo

Registráciu v NBS si môžete overiť TU

Napíšte mi, čo pre Vás môžem spraviť a ako Vám môžem pomôcť.

Patrik Kunzo - expertnafinancie.sk

Patrik Kunzo

Pomáham ľuďom pri výbere a nastavení finančných produktov, aby za ne platili čo najmenej a získali čo najväčší úžitok. Viac informácii o mne nájdete webe www.ekofinancie.sk.

patrik.kunzo@gmail.com    0917 829 863