Využívate asistenčné služby k PZP?

Využívate asistenčné služby k PZP?
Jeden môj dobrý známy si raz zabuchol dvere s kľúčmi od auta na sedadle. Samozrejme otvoriť už nešlo. V tej chvíli ho vôbec nenapadlo zavolať na asistenčnú službu. Za pol hodinu si stihol zistiť koľko stojí oprava všetkých skiel na svojom okne, aby vedel, ktoré je najlacnejšie a aby ho rozbil. Chcem poradiť

Bol tesne pred rozhodnutím, že si rozbije sklo na zadných dverách, lebo jeho oprava vychádzala najmenej.

Na poslednú chvíľu som mu stihol dať tip, aby zavolal na asistenčnú službu poisťovne, kde má svoje PZP. Aj napriek tomu, že ide o poisťovňu, ktorá nemá najlepšie meno, tak v priebehu 45 minút prišli odborníci z firmy, ktorú poslali na pokyn od asistenčnej služby.

Neverili by ste, ale za pár minút mu otvorili auto. Samozrejme nemohol ich sledovať pri práci, asi aby neodkukal know-how.

Cena za otvorenie bola 50 € a v plnej miere ju zaplatila poisťovňa. Jediné, čo musel spraviť, bolo zavolať, chvíľu počkať a podpísať jeden protokol. Oprava rozbitého okna by ho vyšla podstatne viac. Za odborné otvorenie auta nezaplatil ani cent.

Mnoho ľudí asistenčné služby vôbec nevyužíva. Obyčajne im nenapadne, že ich majú v cene svojho PZP. Ak sa Vám stane podobná príhoda, tak si dajte tu prácu, zavolajte na asistenčné služby a opýtajte sa ako Vám vedia pomôcť.

Asistenčné služby ponúkajú všetky poisťovne. Ich rozsah je však v každej poisťovne iný. Na území SR ide najčastejšie o služby ako oprava vozidla na mieste po dopravnej nehode, odťah nepojazdného vozidla, ubytovanie poisteného pri dlhšie trvajúcej oprave, pomoc pri strate alebo krádeži kľúčov, krádeži auta, náhradné vozidlo na 24 hod, dovoz paliva, oprava defektu, výmena pneumatiky, dobitie batérie a iné. V zahraničí poisťovne poskytujú ešte služby navyše.

Asistenčné služby nie sú úplne zadarmo. Nebuďte prekvapený, ak po využití asistenčnej služby musíte zaplatiť faktúru. Poisťovňa má nastavené limity na každú udalosť a po ich prekročení platíte už z vlastného vrecka. U môjho známeho však limit postačoval na vykrytie celej sumy. Mal šťastie v nešťastí.


Zaujíma Vás ako si vybrať kvalitné havarijné poistenie alebo PZP a platiť za neho čo najmenej? Ak chcete využiť konzultáciu, tak vyplňte formulár pod článkom alebo mi priamo zavolajte.

Napíšte mi, čo pre Vás môžem spraviť a ako Vám môžem pomôcť.

Mgr. Jaroslav Ilek - expertnafinancie.sk

Mgr. Jaroslav Ilek

Som zakladateľom tohto webu a regionálnym riaditeľom v spoločnosti Swiss Life Select Slovensko. Pomáham ľuďom pri zhodnocovaní a ochrane ich majetku. Som človek z praxe. Aktívne sa starám o viac ako 100 klientov. Píšem o financiách, investovaní a efektívnom využívaní finančných produktov. Vediem tím finančných poradcov, pre ktorých som mentorom, koučom a občas aj bútľavou vŕbou.

jaroslav.ilek@swisslifeselect.sk    0911 857 221