Ktoré poisťovne ponúkajú najlepšie životné poistenie?

Ktoré poisťovne ponúkajú najlepšie životné poistenie?
Čo je najlepšie životné poistenie? Rozhoduje kvalita? Rozhoduje cena? Podľa mňa neexistuje jedno životné poistenie, ktoré by bolo najlepšie pre každého. Môžete sa však dopracovať k najvhodnejšiemu nastaveniu životného poistenia pre vašu konkrétnu situáciu, kde je ideálny prienik medzi jeho kvalitou a cenou. Chcem poradiť

V dávnejšej minulosti ste to mali pomerne jednoduché. Na trhu bola jedna poisťovňa a nemali ste na výber nič iné. S výberom poistenia by ste mali podstatne menej práce ako dnes. Nemuseli ste sa trápiť tým, či máte najvýhodnejšie životné poistenie.

To, čo si však musel každý človek vyriešiť tak isto ako dnes, bolo nastavenie poistenia na mieru. V dnešnej dobe pribudla jedna starosť navyše, a to je dôkladné porovnanie životného poistenia, ktoré vám zabezpečí, že si vyberiete naozaj to najlepšie na trhu. Toto je naša parketa.

Kvalita vs. cena za životné poistenie

Kvalitné životné poistenie svojím nastavením odzrkadľuje vašu aktuálnu životnú situáciu a vaše potreby. Cena je podstatná tiež, ale nie je na prvom mieste. Je lepšie mať drahé životné poistenie, ale kvalitne nastavené ako lacné poistenie, ktoré vôbec nerieši vašu životnú situáciu. Aké je najlepšie životné poistenie? Čo je ideál? Kvalitné životné poistenie za rozumnú cenu. To je cesta, kde je prienik primeranej ceny a rozsahu poistného krytia.

Keď chcete, aby sme vám pomohli nastaviť životné poistenie pre vás, na mieru, tak nám napíšte.




Ako postupovať pri výbere životného poistenia?

Dobrý výber životného poistenia závisí do veľkej mieri od toho, aký si zvolíte postup. Riešiť životné poistenie bez uváženia a premýšľania môže znamenať zbytočné mrhanie peniazmi alebo v horšom prípade nevhodné nastavenie poistenia, ktoré vôbec nerieši životnú situáciu človeka.

Keď to mám čo najviac zjednodušiť, tak postup ako vyberať najvýhodnejšie životné poistenie, bude vyzerať takto:

  • Výber poistných rizík – Vyberte si len to, čo naozaj potrebujete v situácii, v ktorej sa nachádzate. Zamerajte sa hlavne na riziká spôsobujúce dlhodobé výpadky príjmu.
  • Nastavenie výšky poistných súm – Nestačí len byť poistený. Potrebné je mať nastavené poistné sumy tak, aby odrážali vaše reálne potreby a situáciu.
  • Porovnanie životného poistenia z viacerých poisťovní – Jedna z chýb, ktorú ľudia častokrát robia, je tá, že si uzatvoria poistenie v prvej poisťovni, od ktorej dostanú ponuku. Je to chyba. Väčšinou sa netrafia a platia za poistenie zbytočne viac ako by museli.
  • Výber konkrétneho životného poistenia – Keď viete čo chcete (vybrali ste si poistné riziká a stanovili výšku poistných súm) a máte prehľad ponúk životného poistenia z viacerých poisťovní na trhu, tak si môžete vyberať. Cena nie je všetko. Choďte do prieniku kvality a ceny.

Stiahnite si zdarma E-BOOK: 7 tipov ako ušetriť na finančných produktoch

Ktoré poisťovne ponúkajú životné poistenie v roku 2020?

Doba sa zmenila k lepšiemu a na Slovensku teraz pôsobí dostatočné množstvo poisťovní, aby vznikol tlak na kvalitu poskytovaných služieb a tlak na znižovanie ceny. Životné poistenie sa z roka na rok mení a vyvíja. Konkurencia je v tomto prípade osožná.

Asi nemá zmysel vypísať tu komplet všetky poisťovne, ktoré ponúkajú životné poistenie. Vybral som len tie, s ktorými sa môžete stretnúť najčastejšie (aktualizované pre rok 2020).

  • Allianz - Slovenská poisťovňa, a.s.
  • ČSOB Poisťovňa, a.s.
  • ERGO Poisťovňa, a.s.
  • Generali Poisťovňa, a.s.
  • Groupama Garancia poisťovňa a.s., pobočka poisťovne z iného členského štátu
  • NN Životná poisťovňa, a.s.
  • KOMUNÁLNA poisťovňa, a.s. Vienna Insurance Group
  • KOOPERATIVA poisťovňa, a.s. Vienna Insurance Group
  • MetLife Europe d.a.c.
  • NOVIS Poisťovňa a.s.
  • Poštová poisťovňa, a. s.
  • Union poisťovňa, a.s.
  • UNIQA pojišťovna, a.s. (bývalá AXA životní pojišťovna a.s.)
  • WÜSTENROT poisťovňa, a.s.
  • Youplus Insurance International AG, pobočka poisťovne z iného členského štátu

Poradie neurčuje ani kvalitu ani cenu. Sú zoradené abecedne. Každá poisťovňa má svoje výhody a svoje nevýhody. Žiadna z nich neponúka najlepšie životné poistenie, ktoré by bolo najlepšie pre každého.

Poisťovňa, ktorá ponúka najlepšie životné poistenie pre vás, nemusí byť automaticky najlepšia aj pre niekoho iného. Rozhoduje to, čo chcete mať poistené, na aké poistné sumy, akú prácu vykonávate, zdravotný stav a dokonca aj vek a iné detaily.

Preto si vždy nechajte spraviť prehľad ponúk z viacerých poisťovní a potom si vyberte to najlepšie životné poistenie pre vás.

Keď chcete, aby sme pre vás vypracovali prehľad ponúk z viacerých poisťovní, tak nás kontaktujte. ⇓⇓⇓




Ako preveriť existujúce životné poistenie?

Je možné, že už životné poistenie máte. Ak chcete preveriť, či je nastavené správne a či je za primeranú platbu, tak si to dajte preveriť.

Nie je nič horšie, ak si platíte za životné poistenie, ktoré nerieši vašu životnú situáciu a ešte horšie je to, ak za neho platíte viac ako musíte.

Môžete si povedať, že máte najlepšie životné poistenie, ktoré je na trhu dostupné a máte ho prispôsobené na mieru?

Ak máte životné poistenie nastavené správne, tak stále si ešte môžete preveriť cenu. Trh životného poistenia sa vyvíja. Cena za rovnako kvalitné poistenie za posledných niekoľko rokov význame klesla. Za to isté, čo máte, môžete pokojne platiť aj o 20% menej ako doteraz.

Keď chcete pomôcť preveriť vaše existujúce životné poistenie a zistiť, či ho máte nastavené správne a za najlepšiu možnú cenu, tak vyplňte formulár na konci tohto článku a my sa vám ozveme.

Chcete poradiť s poistením?
NAPÍŠTE MI.

Mgr. Jaroslav Ilek - expertnafinancie.sk

Mgr. Jaroslav Ilek

Som zakladateľom tohto webu a regionálnym riaditeľom v spoločnosti Swiss Life Select Slovensko. Pomáham ľuďom pri zhodnocovaní a ochrane ich majetku. Som človek z praxe. Aktívne sa starám o viac ako 100 klientov. Píšem o financiách, investovaní a efektívnom využívaní finančných produktov. Vediem tím finančných poradcov, pre ktorých som mentorom, koučom a občas aj bútľavou vŕbou.

jaroslav.ilek@swisslifeselect.sk    0911 857 221